najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sprečen šverc dukata

Carinici Srbije su na punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja 26 dukata i deset kompleta albanske narodne nošnje, dok je na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeno oko 400 grama zlatnog nakita, u kojem je bilo i dukata, saopštila je danas Uprava carina.

Dukate i albansku narodnu nošnju je preko Merdara danas pokušao da prokrijumčari Beogradjanin (22) albanske nacionalnosti koji je bio u autobusu koji saobraća na liniji Priština-Beograd.

Carinik je ispod njegovog sedišta našao torbu sa 26 dukata, modifikovanih u priveske za lančić, čija će vrednost biti naknadno procenjena. Medju stvarima tog putnika je nadjeno deset kompleta albanske narodne nošnje.

U drugom slučaju, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, 25. juna je zaplenjeno 400 grama zlatnog nakita.

Zlato, 16 narukvica, nekoliko lančića, prsten i šest dukata su nadjeni u automobilu u kojem je bilo dvoje državljana Švedske turskog porekla.

Neprijavljena roba je u oba slučaja zadržana do okončanja sudskog postupka, navodi se u saopštenju Uprave Carine Ministarstva finansija Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike