U trendu

Srbija će sprečiti zadržavanje velikog broja migranata u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Slovenija više ne pušta migrante koji nisu sa ratnih područja da pređu granicu i da će do kraja dana u Srbiji biti preduzete dodatne mere da bi se sprečilo da se migranti zadržavaju u velikom broju.

Stefanović je za B92 rekao da je Slovenija pre nekoliko sati prestala da prima migrante koji ne dolaze sa ratnih područja i da ne može da navede pun efekat takve odluke u brojevima, ali da se ne radi o velikom broju migranata.

„Sa velikom sigurnošću mogu da kažem da se situacija usložnjava time što je Slovenija prestala da prima one migrante koji ne dolaze sa ratom zahvaćenih područja. Te ljude šalju nazad u Hrvatsku i pitanje je kada će Hrvatska prestati da ih prima iz Srbije“, kazao je Stefanović.

On je dodao da će Vlada Srbije preduzeti mere kako Srbija ne bi trpela zbog zatvaranja granica okolnih zemalja za migrante.

„Mere će obezbediti da mi ne budemo kolateralna šteta svega što se dešava. Nećemo dozvoliti da se svuda zatvaraju migratorni putevi, a da se migranti u ogromnim brojevima zadržavaju u Srbiji, jer prvo oni to ne žele, a ni mi nismo spremni da sami podnesemo teret čitave krize“, kazao je Stefanović.

Stefanović je kazao da Srbija još uvek čeka da usaglasi podatke sa francuskim službama oko jedne osobe koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadom u Parizu i da je Francuska do sada tražila podatke za određena vozila i osobe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar