U trendu

Stefanović i Lončar posetili Ruse ranjene u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova i zdravlja Srbije, Nebojša Stefanović i Zlatibor Lončar, posetili su danas u Urgentnom centru u Beogradu dvojicu državljana Rusije, ranjenih prošle noći u incidentu u Beogradu, saopštio je MUP i dodao da je njihovo stanje je stabilno.

Dvojica navijača fudbalskog kluba Spartak iz Moskve izbodena su oko ponoći nožem u Ulici kralja Milana u Beogradu, prenela je danas i ruska agencija Tass. Navijače Spartaka koji su u Beogradu bili na prijateljskoj utakmici protiv Crvene zvezde, navodno su napali navijači Partizana.

Ministar Stefanović je danas rekao da će policija učiniti sve da u najkraćem roku rasvetli napad i uhapsi počinioce.

„Naš posao je da uhapsimo počinioce, oštro ih kaznimo i time pokažemo da Srbija neće biti poligon za huligane koji misle da na našim ulicama mogu da se obračunavaju sa domaćim ili stranim državljanima“, naveo je on.

Stefanović je rekao da „niko ne treba da pomisli da može da ugrozi rusko-srpsko prijateljstvo, koje može da izdrži svaki ispit“ i dodao da je Srbija posvećena da ono još više ojača.

Ministar je izrazio žaljenje što se dogodio ovakav incident i rekao da Srbija ne želi da nijedan gost ima razloga da strahuje za svoju bezbednost.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izneo da je stanje dvojice povredjenih ruskih državljana stabilno.

„Pacijenti su noćas oko ponoći prevezeni u Urgentni centar i imali su višestruke povrede. Po prijemu u Urgentni centar uradjena im je dijagnostika i neophodne intervencije. Nalaze se u šok-sobi i njihovo stanje je sada stabilno“, objasnio je ministar zdravlja.

Lončar je kazao da se pacijenti dobro osećaju i da se lečenje nastavlja.

„Na stalnoj smo vezi s predstavnicima Ambasade Rusije i sa svima onima koji su zainteresovani za stanje tih naših pacijenata“, rekao je Lončar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar