U trendu

Stefanović: Tražiću sve informacije od bezbednosnih službi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras u Jajincima da će od bezbednosnih službi tražiti sve informacije koje poseduju, kako bi se videlo šta se tačno dešavalo i istakao da je zabrinut za bezbednost premijera Aleksandra Vučića.

U Jajincima, u blizini porodične kuće premijera Srbije Vučića otkriveno je ranije danas vozilo sa oružjem, bombama i municijom.

Stefanović je za RTS kazao da to nije prvi takav dogadjaj u poslednjih nekoliko meseci, ali da nije u javnosti govorio o tome.

„Veoma sam zabrinut za bezbednost premijera. On je trenutno sa porodicom sklonjen na bezbednu lokaciju. Premijer uživa fizičku zaštitu, ali ona nije dovoljna u ovakvim situacijama i tražiću informacije od bezbednosnih službi da vidimo šta je to što znaju. Ako nisu kadri da saznaju, neka se povuku“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, oružje je otkriveno tako što je neko od gradjana obavestio policiju o sumnjivom vozilu sa sanducima.

„Tako se obavljaju likvidacije. Automobil se nalazio na mestu na kome zbog konfiguracije terena vozila moraju da uspore brzinu i na idealnoj udaljenosti za upotrebu naoružanja poput zolje, koja služi za uništavanje oklopnih vozila“, rekao je Stefanović.

U blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima nešto posle 16 sati otkriven je blindirani automobil sa sanducima punim oružja.

Ministar Stefanović je kazao da su pronadjeni raketni bacač  –  zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Sve bezbednosne službe, trenutno su na terenu, a kako prenose mediji, naredjeno je da se uradi DNK otisaka sa otkrivenog oružja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.