najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stefanović: U toku provera kome je bilo namenjeno oružje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da do sada istraga nije utvrdila direktnu vezu izmedju jutros pronadjenog oružja u Apatinu i Somboru i oružja nadjenog u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u beogradskom naselju Jajinci.

“Radimo proveru kome je bilo namenjeno oružje i šta je bio cilj – trgovina ili nešto drugo”, rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Stefanović je rekao i da nema novih informacija iz istrage u vezi sa oružjem u Jajincima koje može da otkrije, a koje ne bi naškodile istrazi o tom slučaju.

Na području Apatina i Sombora uhapšeno je 10 osoba osumnjičenih za prodaju, distribuciju i korišćenje različitog naoružanja, a pronadjena je i velika količina oružja.

“Nadjeno je devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT ekspoloziva sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske puške, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jedna malokalibarska puška, 6.000 komada municije, jedna protivtenkovska mina i ostali prateći pribor”, rekao je Stefanović.

On je rekao da su uhapšeni i organizatori te grupe.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike