U trendu

Stefanović: Uhapšen osumnjičeni otmičar dede Jelene Đoković

BEOGRAD – Pripadnici MUP-a tokom noći uhapsili su Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković u Ljigu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je, na konferenciji za štampu, objasnio da je da se Branislav M. sumnjiči da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika i da su nakon toga dedu Jelene Đoković odveli od kuće i vezali za dalekovod.

Preneo je da su otmičari tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra.

Stefanović je preneo da je Branislavu M. Određen pritvor od 48 sati u Valjevu, nakon čega će biti priveden u tužilaštvo.

Ukazao je da je policija pronašla određene predmete koji svedoče o počinjenom delu.

Prema Stefanoviću informacije policije govore o tome da je bio jedan izvršilac i jedan pomagač.

„Mislimo da je ovo slučaj koji je delo nižeg nivoa organizacije“, kazao je on negirajući da se radi o krivičnom delu veće organizacije.

Zahvalio se ljudima iz policije koji su, kako je kazao,shvatili da ovakve stvari moraju brzo da se rešavaju, kako bi se uklonila bilo kakva sumnja u efikasnost policije, te i poslali poruku kriminalcioma da se grdno varaju da je biti lak plan iznude.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike