U trendu

Stefanović: Za sada se ne vidi veza oružja iz Jajinaca i iz Apatina

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da istraga do sada nije pokazala da ima direktne veze između oružja koje je pronađeno danas u Apatinu i Somboru i onog pronađenog u Jajincima i Novom Beogradu.

„Za sada nema direktne veze“ rekao je Stefanović novinarima u paralmentu.

On je kazao da su u toku provere koje će pokazati kome je oružje bilo namenjeno i šta su bili ciljevi osoba kod kojih je pronađeno, da li trgovina ili to ima veze sa nekim drugim dogajađima.

Na području Apatina i Sombora razotkrivena je i uhapšena grupa od 10 lica koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje, rekao je ranije danas Stefanović koji je naveo da se radi o velikoj količini oružja koja je pronađena.

Stefanović je rekao da su uhapšeni i organizatori te grupe i naveo da je nađeno devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT eksploziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jednu malokalibarsku pušku, 6000 komada municije, jednu protivtenkovsku minu i ostali prateći pribor.

On je odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu dodao i da ne može da saopšti ništa novo u vezi sa istragom u vezi sa događajem u Jajincima a što ne bi naškodilo istrazi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike