Štićenik Doma pokušao da pobegne, zadobio povredu stopala

Korisnik Doma za smeštaj odraslih lica Kuline koji je jutros pokušao da pobegne iz paviljona kroz prozor u prizemlju zgrade zadobio je povredu desnog stopala, ali je njegovo opšte zdravstveno stanje zadovoljavajuće, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu tog Doma.

Kako je navedeno, u ranim jutarnjim satima korisnik A.S. (41), koji je smešten u Muškom paviljonu, prijavljen je za zdravstveni pregled zato što je oko šest sati ujutru pokušao da beži iz paviljona i to kroz prozor u prizemlju zgrade, sa visine od 1,5 metra.

Iz tog Doma ističu da su od radnika dežurne smene uzete izjave, a da će se kontrolom video nadzora ustanoviti ima li disciplinske odgovornosti i propusta u radu zaposlenih.

U saopštenju se navodi da je A. S. primećen i vraćen u paviljon.

Kako se navodi, korisnik je pregledan i tom prilikom je ustanovljeno da je od evidentnih promena zadobio povredu desnog stopala, gde su evidentirane dve otvorene i jedna mala rana.

Kod njega je evidentiran i otok srednje veličine i hematom ispod desnog skočnog zgloba, dok mu je na levom stopalu evidentirano više malih površnih ogrebotina.

Druge povrede se ne evidentiraju, stoji u saopštenju, u kome se navodi i da je korisnik svestan i delimično orijentisan te da reaguje adekvatno spram svojih mogućnosti.

Opšte zdravstveno stanje korisnika je zadovoljavajuće, a korisnik je odmah upućen na radiologiju i ortopediju Opšte bolnice Aleksinac, gde je sagledan i zbrinut, ističe se u saopštenju.

Korisnik je vraćen u Ustanovu, a naredna kontrola je za tri dana sa kontrolnim snimkom desnog stopala.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.