Stižu i policajci iz Nemačke i Austrije

Zajedničke patrole mađarske i srpske policije od danas su na granici sa Makedonijom kako bi se zaštitili granični prelazi od ilegalnih prelazaka migranata, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
Prema njegovim rečima, 10 mađarskih policajaca u četiri patrole od danas rade zajedno sa srpskim kolegama, a uskoro se očekuje i dolazak nemačkih i austrijskih policajaca.

“Očekujemo 20 pripadnika nemačke policije i 10 austrijskih kolega, opremljenih termovizijskim kamerama”, kazao je Stefanović.

On je rekao da je reč o 94 kilometara granice koju nije lako zaštititi i naveo da nisu problem oni koji imaju pravo na azil i regularno ga zatraže prolazeći kroz Srbiju, već oni koji na ilegalan način prelaze granicu.

“Većina tih ljudi nema nikakva dokumenta i od njih imamo samo izjave o tome da su došli iz nekih od nesigurnih zemalja”, kazao je Stefanović.

On je napomenuo da o problemu azilanata treba razmišljati sada i rešavati ga pre nego što dođe zima i još teži vremenski uslovi koji prete azilantima.

(Beta)

Ostavite komentar