U trendu

Stravične ispovesti dece koja su preživela tragediju: Vikali smo vozaču „Stani voz“

U stravičnom udarcu voza, autobus „Niš ekspresa“ je bukvalno prepolovljen i poginulo je petoro osoba, među kojima i dvoje tinejdžera, a povređeno 27 osoba, od čega je dvoje šesnaestogodišnjaka u kritičnom stanju.

Lakše povređeni iz ove tragedije kažu da su putnici mahom deca od 15 ili 16 godina vikali vozaču „stani voz, stani voz“, ali on je očigledno hteo preko pružnog prelaza da pređe pre voza. Prema pisanju medija, mašinovođa je usled šoka prebačen odmah na psihijatriju, a kod vozača autobusa se ispituje da li je bio pod dejstvom alkohola ili umoran.

Šesnaestogodišnjaci N.D. i J. P. koji su preživeli saobraćajnu nesreću kažu da je vozač u trenutku nesreće razgovarao mobilnim telefonom i da su mu svi vikali „voz, voz“.

„Na tom pružnom prelazu i kod Čapljinca obično trubi i uspori i sada je tako bilo. Mi smo bili među zadnjim sedištima i samo nas je u trenutku udara odbacilo na drugu srtranu. Vikali smo da ide voz, da se vidi da će doći do tačke sudara. Užasne scene su bile posle sudara. Krv na sve strane“, reklo je ovo dvoje učenika.

Dimitrije Jovanović (16), tinejdžer koji je lakše povređen u stravičnom sudaru voza i autobusa, ispričao je novinarima da je sedeo u zadnjem delu autobusa kada je došlo do strahovitog udarca.

– Sedeo sam pozadi, ništa nisam video, samo sam čuo udarac kada se autobus pocepao napola. Izašao sam napolje i vidio ljude kako plaču i krv svuda. Ljudi su počeli da viču: „Udario nas je voz!“- kaže Jovanović, koji je jutros krenuo u Srednju školu „Nikola Tesla“.

Njegov otac Miodrag dodao je da se na ovom prelazu barem „jednom godišnje dešavaju udesi“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.