U trendu

Suđenje osumnjičenom za ubistvo navijača Crvene Zvezde

Više tužilaštvo u Beogradu optužilo je Vladimira Đurovića zbog sumnje da je u maju 2014. godine ubio jednog od vođa navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića, kao i još osmoro osumnjičenih koji se terete da su mu nakon toga pomogli da ne bude otkriven.

Đuroviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Bojan Starovlah, Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Vuk Musić optuženi su za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, a Zoran Vukić i Jelena Krušedolac za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, dodala je Sekulić. Ona je napomenula da je optužnica potvrđena 24. jula i da tužilaštvo čeka poziv za suđenje.

Dunjić je ubijen 16. maja 2014. u svom automobilu ispred beogradskog splava „Džimis“.

Kako se sumnja, šef obezbeđenja tog lokala, optuženi Vladimir Đurović, prišao je vozilu u kojem je Dunjić bio sa drugaricom Ninom Šobot i ispalio nekoliko smrtonosnih metaka u njega.

Pištolj je dao optuženom Aleksandru Đuranoviću, članu obezbeđenja „Džimisa“ kako bi ga bacio u reku, što je on i učinio.

Međutim, ronioci Žandarmerije su pištolj pronšali, a na njemu je pronađen biološki materijal Đurovića.

Dunjić je bio je vođa navijačke grupe „Hijene“. U zatvoru je izdržao kaznu zbog napada na Andriju Čogurića.

Protiv njega se u momentu smrti vodilo još nekoliko sudskih postupaka, a bio je osuđen i na zatvorsku kaznu zbog napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića 2013. u Segedinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar