U trendu

Sudijama određen kućni pritvor

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor i odredio kućni pritvor sudijama Branislavu Blažiću, Đorđu i Zoranu Matiću, osumnjičenima za zahtevanje i primanje mita.

Kako su saopštili iz suda, krivično veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je utvrdilo da nije opravdano i nužno određivanje pritvora osumnjičenima, ali da će ukoliko prekrše zabranu napuštanja stana biti vraćeni u pritvor.

Izrečena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, s tim što je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je dalje trajanje mere opravdano.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u junu istragu protiv Blažića zbog sumnje da je od kraja aprila do polovine juna zahtevao i primio nagradu i uticao da se u krivičnom postupku protiv Đorđa Matića donese povoljna odluka po okrivljenog.

Naredba za sprovođenje istrage je doneta i protiv okrivljenih Đorđa i njegovog sina Zorana Matića zbog sumnje da su na ime ove usluge dali nagradu sudiji Blažiću, u ukupnoj vrednosti od 1.700 evra.

Sudija Blažić je sudija Višeg suda u Beogradu. On nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.