U trendu

Suđenje Muratoviću i Niloviću odloženo za januar

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je za januar odloženo suđenje dvojici optuženih za nedozvoljeno nošenje oružja koji su prošle godine uhapšeni u beogradskom restoranu „Durmitor“, Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću, a za koje mediji pišu da su pripadnici takozvanog „škljarskog klana“ iz Crne Gore.

Suđenje je odloženo zbog bolesti sudije, kada se očekuje ispitivanje veštaka za DNK.

U „Durmitoru“ je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović i Ilija Zec koji je u maju na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenicno nosili Nilović i on.

Mediji su preneli da je na suđenju u julu, veštak obznanio da je tokom veštacenja došlo do propusta i da je na pištolju koji je pronađen kod Muratovića, nađen i DNK M.V, koji je takođe uhapšen u „Durmitoru“, ali nije optužen.

Tužilaštvo je nakon toga, predložilo novo veštačenje da bi se otklonile nejasnoće.

Muratović je na na početku suđenja u maju negirao kriično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

On je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

Muratović i Nilović optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
„Škaljarski klan“ se inace u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je nedavno zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar