najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sudjenje nastavljeno svedočenjem snimatelja TV N1

Sudjenje žandarmima koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine nastavljeno je danas u Palati pravde u Beogradu svedočenjem snimatelja TV N1.
Snimatelj TV N1 Slobodan Španić koji je kamerom zabeležio incident na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, rekao je da su on i koleginica Jelena Zorić na uglu tih ulica čuli buku i lupnjavu nakon čega je uključio kameru i počeo da snima.

„U buci i lupnjavi više puta sam čuo reči ‘Lezi dole'“, rekao je Španić i dodao da se fokusirao na snimanje i da nije primećivao detalje i ono što se dešavalo oko njega.

Španić je dodao da su on i Jelena Zorić imali jasno vidljive novinarske legitimacije i da ih policija nije zaustavila niti legitimisala.

„Posle minut i po prekinuo sam snimanje nakon što su u kadar ‘uletela’ policijska vozila“, kazao je Španić, dodavši da je sat i po od incidenta policajcima u civilu pokazao snimak, nakon čega je jedan rekao: „To je to“.

Španić je kazao da ga je nakon izvesnog vremena pozvao direktor TV N1 Jugoslav Ćosić i rekao da snimak treba da se odnese u BIA i da će on doći da uzme snimak zajedno sa predstavnicima BIA.

„Kamera sa snimkom predata je BIA i nakon pregleda materijal koji je trajao oko 15 minuta vraćena je sa snimkom na kojem ništa nije dirano“, rekao je Španić i dodao da je BIA napravila kopije snimka.

Jelena Zorić danas se nije pojavila na ročištu zbog zdravstvenih razloga.

Optužnicom Višeg javno tužilaštvo žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić terete se da su počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike