U trendu

Šverdovao deset paketa marihuane u rezervnom točku

Carinici su danas na graničnom prelazu Batrovci sprečili da iz Srbije bude prokrijumčareno 10 paketa marihuane teških 6.466 grama.

Droga je otkrivena oko podneva, kada je na prelaz pristigao automobil „Folksvagen Bora“, austrijskih registarskih oznaka, kojim je u pratnji ženske osobe putovao 24-godišnji državljanin Austrije, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, vozač je odgovorio da nema ništa, a tokom daljeg razgovora carinicima je rekao da putuje iz pravca Kosova i da prevozi četiri felne koje je tamo ofarbao.

Nakon toga izvršen je detaljan pregled automobila, tokom koga su carinici primetili da je rezervni točak teži nego obično. Da se u točku zaista nešto nalazi potvrđeno je kada su nakon ispuštanja vazduha iz gume osetili jak miris nalik na marihuanu.

Presecanjem gume, unutar točka pronađeno je 10 paketa marihuane, koji su, zajedno sa krijumčarima i automobilom, predati u dalju nadležnost policije.

Da podsetimo, početkom juna na istom graničnom prelazu carinici su sprečili da iz zemlje bude prokrijumčareno 17 paketa marihuane teških gotovo pet kilograma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.