U trendu

Svetozar Marović se još leči u Srbiji, Crnogorci će tražiti izručenje

Ministarstvo pravde Crne Gore tražiće izručenje bivšeg visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića, koji se trenutno nalazi na lečenju u Beogradu, nakon što ga srpske vlasti budu uhapsile, izjavio je ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin.

„Ministarstvo pravde Crne Gore nije u prilici da uputi zahtev za izručenje Marovića, pre nego što nas obaveste organi u Republici Srbiji da su ova lica lišena slobode“, rekao je Pažin, navodi RTCG, podsećajući da je za Marovićem raspisana Interpolova poternica radi izdržavanja zatvorske kazne.

Pažin je dodao da je u slučaju Marovićevog hapšenja na potezu Interpol Beograd.

„To nije stvar ni nadležnosti organa Republike Srbije, nego kancelarije Interpola u Srbiji, koja je pozvana da liši slobode ova lica i putem odgovarajuće međunarodne komunikacije obavesti Crnu Goru o tome, nakon čega će vrlo promptno Ministarsvo pravde uputiti takav zahtev“, kazao je crnogorski ministar.

Marović, za kojim je sredinom maja raspisana Interpolova poternica radi izdržavanja zatvorske kazne, još je na lečenju na Institutu za mentalne bolesti u Beogradu.

Kako je njegov advokat Zdravko Begović rekao za portal Analitika, ne zna se kad bi Marović mogao privesti kraju lečenje i kada bi mogao doći na izdržavanje kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.