U trendu

Tinejdžer-ubica „hteo da iskali bes“

Tinejdžer, koji je u tržnom centru u Minsku ubio devojčicu i ranio ženu, rekao da je „hteo da iskali“ bes na ljude oko sebe, saopštili su danas istražitelji, navodeći da je napadač student iz bogate porodice.

„U pitanju je mlad čovek koji potiče iz bogate porodice. Živeo je odvojeno od roditelja u sopstvenom stanu“, rekao je zvaničnik istražnog komiteta Aleksej Volkov.

Napadač, koji ima 17 godine, rekao je istražiteljima da su ga „mnogi ljudi u šoping centru iritirali“ i da je „želeo da iskali bes na njima“, dodao je Volkov.

Istražitelji smatraju da je napad unapred planirao, jer je kupio testeru, masku i zaštitni šlem, prenela je agencija AFP.

Napad se odigrao u subotu uveče u glavnom gradu Belorusije.

Na snimacima sa video nadzora vidi se kako mladić ulazi u tržni centar noseći torbu za gitaru u kojoj je krio motornu testeru i sekiru.

Svedoci napada su na društvenim medijima naveli da je nosio masku i ogromnu sekiru.

Ovakvo nasilje je retko u Belorusiji, gde predsednik Aleksandar Lukašenko vlada čvrstom rukom od 1994, navodi Rojters.

Jedna žena je ubijena, a druga ranjena u napadu motornom testerom koji se dogodio u tržnom centru u beloruskoj prestonici Minsku, saopštio je večeras portparol gradske policije.

Mladić naoružan testerom i čekićem koje je krio u koferu za gitaru ušao je u centar i počeo da napada prolaznike, prenosi Rojters.

Ovakvo nasilje je retko u Belorusiji gde predsednik Aleksandar Lukašenko vlada čvrstom rukom od 1994, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.