U trendu

Tragedija kod Niša: Deda vozio traktor, unuka koji je ležao u prikolici usmrtio voz

Bogdan Stojanović (19) stradao je u petak poslepodne na pruzi u blizini niškog sela Trupale, koji je ležao u prikolici, pokriven praznim džakovima

Deda Dušan Stojanović (75) bio je za volanom, komšija je sedeo na braniku iznad točka, a Bogdan je ležao u prikolici, pokriven praznim džakovima da se sakrije od kiše. Komšija je video da dolazi voz, i povikao je „deda daj gas“, međutim voz je udario u prikolicu i mladiću nije bilo spasa, prenose „Večernje novosti“.

Mašinovođa S. G., koji je upravljao međunarodnim putničkim vozom koji je saobraćao iz Beograda za Sofiju, kaže da je video kako traktor stoji ispred pružnog prelaza.

– Trubio sam i kočio koliko sam mogao. Traktor je prvo stajao ispred pruge, ali je u trenutku naglo krenuo, ali to, na nesreću, nije bilo dovoljno brzo da se izbegne tragedija – rekao nam je kratko S. G.

Od siline udarca, telo mladića policija je pronašla dvadesetak metara od traktora i mesta nesreće. Dom Stojanovića, u subotu zavijen u crno. Hitna pomoć u subotu ujutru obišla je njihov dom i više puta pružila ukućanima potrebnu medicinsku pomoć. Nesrećni deda Dušan koji je bio za volanom, ne može da dođe sebi, više puta je dobio sedative, kao i lekove za visok pritisak. Proklinje trenutak kada je seo u traktor.

– Bogdan je bio divno dete, rastao je sa ocem i bakom, oni su ga čuvali od godinu dana. Prošle godine slavili smo njegovo punoletstvo. Nedavno je završio srednju školu i spremao se da ode da živi u Nemačku kod rodbine sa majčine strane. Zla sudbina odnela ga je na put na koji nije ni slutio da će otići – kažu komšije Stojanovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar