Tragični kraj potrage: Mladić izvršio samoubistvo zbog zelenaških dugova

Potraga za Draganom Rankovićem (24) iz Kragujevca posle tri nedelje okončana je tragično. Mladićevo telo pronađeno je obešeno u mestu Crkvine nedaleko od njegovog rodnog sela Donje Grbice, gde je i viđen poslednji put.

Ovu informaciju potvrdio je rođak mladića, a iz MUP Kragujevac potvrđeno je da je pronađeno beživotno telo u ataru sela Donje Grbice, kod reke Uglješnice i da se sumnja da je reč o nestalom mladiću. Telo je po nalogu tužioca poslato na obdukciju.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Dragan je od zelenaša uzeo novac za svog prijatelja i pošto nije imao da vrati, oprostio se sa svima i od tada mu se gubio svaki trag.

– Dragan je bio dobar i pošten momak zaposlen u ovdašnjem trgovinskom lancu „Trnava“. Uzeo je pare na kamatu za svog prijatelja, koji dug nije vraćao. Zelenaši su ga pritiskali i maltretirali do te mere da se odlučio na ovako radikalan korak – rekao je za „Kurir“ njegov školski drug.

Ranković je na Fejsbuku ostavio i potresnu poruku:

„Dragi moji prijatelji, žao mi je što se opraštamo na ovaj način. Želeo bih da se zahvalim svom ‘velikom prijatelju’ što me je doveo dotle da ja moram na ovakav način da rešim probleme koji su nastali zbog njega. Poz veliki od Batketa.“, napisao je nesrećni mladić pre nestanka 28. januara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.