U trendu

Tužilaštvo i dalje nema osumnjičene za “Pandu“

Tužilašto za organizovani kriminal i dalje vodi istragu protiv n.n. izvršilaca šestostrukog ubistva srpskih mladića u kafiću “Panda“ u Peći u decembru 1998. godine, rekao je novinarima predsednik Udruženja porodica ubijenih i otetih Srba na KiM Simo Spasić.

Spasić je posle sastanka sa tužiocem za organizovani kriminal rekao da je obavešten da Tužilaštvo planira da sasluša još 20-tak svedoka u tom slučaju.

“Nakon toga Tužilaštvo će, kako nam je rečeno, odlučiti da li će podići optužnicu i protiv koga“, rekao je Spasić napominjući da u Tužilaštvu nisu želeli da otkrivaju imena potencijalnih osumnjičenih.

Spasić je napomenuo da se ta istraga i dalje vodi protiv nepoznatih izvršioca, a da porodice samo žele da saznaju istinu ko je počinio taj zločin.

Slučaj “Panda“ je krajem 2015. godine preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminel od Tužilaštva za ratne zločine pošto je delo izvršeno pre početka marta 1999. godine.

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić “Panda“ u Peći i ubili šestoricu mladića – srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radevića.

U odsustvu konkretnih informacija, oko slučaja Panda su kružile brojne spekulacije.

Najpre se zločin pripisivao pripadnicima OVK, kao i pripadnicima stranih službi, a od pre par godina pominje se i moguća umešanost tadašnjih pripadnika MUP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar