U trendu

Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa majkom maloletnika koji se tereti za masakr u Ribnikaru

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke maloletnog K.K, koji se tereti za masovno ubistvo u školi „Vladislav Ribnikar“, stiču elementi krivičnog dela „zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica“.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K, piše u saopštenju.

Tražilo je i „da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u školi „Ribnikaru“, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K.K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se ta porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni traženi izveštaji javnost će „bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i odlukama“, piše na sajtu Tužilaštva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar