U trendu

Tužilaštvo objedinjuje informacije o ubistvu srpskih mladića

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je to tužilaštvo zatražilo od više državnih organa i agencija da dostave podatke, informacije i dokumenta o ubistvu šestorice srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći na današnji dan 1998. godine.

„Planiramo da objedinimo saznanja kojima o ovom zločinu raspolaže država u cilju definisanju daljeg istraživanja koje treba da dovede do otkrića učinilaca ovog zločina“, kazao je Radisavljević agenciji Beta.

On je precizirao da je Tužilaštvo za ratne zločine Tužilastvu za organizovani kriminal 18. novembra ustupilo spise predmeta na nadležnost u vezi sa ovim zločinom od pre 17 godina.

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić „Panda“ i ubili srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radovića. Za taj zločin niko nije odgovarao.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u petak je izjavio da je „gotovo siguran“ šta se desilo u Pandi, ali da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

Vučić je pre dve godine rekao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. godine nije bila profesionalna i da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.