U trendu

Tužilaštvo traži ukidanje presude i novo suđenje Belivuku

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je danas žalbu tužilaštva na presudu kojom su Veljko Belivuk i još dvojica okrivljenih u maju prošle godine oslobođeni od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića izrešetanog na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine.

Tužilaštvo je žalbom tražilo ukidanje presude i ponavljanje suđenja jer smatra da sud nije pravilno utvrdio činjenice, dok su advokati odbrane na javnoj sednici Apelacionog suda tražili da se prvostepena potvrdi.

Apelacioni sud presudu može da preinači, da je potvrdi ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja.

Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić, kome se sudilo u odsustvu, u maju su prvostepenom presudom oslobođeni optužbi za pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, tako što su direktnom izvršiocu, koji za sada nije otkriven, nabavili auto sa kojim je pobegao nakon ubistva Milošević.
Belivuku i Miljkoviću tada je ukint pritvor u kojem su bili više od godinu dana, a Kojić je bio nedostupan pravosudnim organim.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivicno delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.
Belivuk, koji je u medijima poznat i kao Velja navolja, uhapšen je 4. februara 2017, a Miljković 4. maja.
Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu.
Mediji su pisali da je Milošević bio poznat po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.