U trendu

U kamionima otkriveno Ε‘est ilegalnih migranata iz Avganistana

Uprava carina saopΕ‘tila je danas da su pripadnici te sluΕΎbe i policije otkrili Ε‘est migranata iz Avganistana koji su, sakriveni u kamionima pokuΕ‘ali ilegalno da udju na teritoriju EU.

Kako se navodi, carinici i policajci otkrili su četiri migranta u dva kamiona na graničnom prelazu Ε id dok su kod mesta SlepčeviΔ‡, na putu Ε abac-Loznica, pronaΕ‘li dvojicu Avganistanaca.

„Na graničnom prelazu Ε id detaljno je pregledan kamion domaΔ‡ih registarskih oznaka, koji je bio natovaren bojlerima na putu ka Sloveniji. Medju kutijama sa bojlerima bila su sakrivena dvojica 30-godiΕ‘njih Avganistanaca, bez bilo kakvih dokumenata kod sebe“, piΕ‘e u saopΕ‘tenju.

Na tom graničnom prelazu, prilikom kontrole kamiona domaΔ‡ih registarskih oznaka, koji je ka Sloveniji prevozio koturove traka aluminijumskog lima, carinici i policajci pronaΕ‘li su i dvojicu Avganistanaca starih 14 i 15 godina.

ReagujuΔ‡i po prijavi vozača makedonskog kamiona, koji je tokom pauze u mestu SlepčeviΔ‡ na putu Ε abac-Loznica čuo buku u tovarnom delu, carinici i policajci su u tovaru vlaΕΎnih maramica pronaΕ‘li dvojicu Avganistanaca, dodaje se u saopΕ‘tenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.