U trendu

U nesreći kod Velike Plane poginulo dvoje dece

Dvoje dece je poginulo, a 10 osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila tokom prošle noći na autoputu kod Velike Plane, u blizini Krnjeva.

Dvoje dece (2008. i 2015. godište) podleglo je povredama u bolnici u Smederevu, dok je 10 osoba iz ostalih vozila, od kojih četvoro dece, teže i lakše povređeno, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U udesu je učestvovalo šest vozila, a do nesreće je došlo oko dva sata posle ponoći tako što je putničko vozilo „fijat“ beogradskih registarskih oznaka, udarilo automobil „BMV“. Nakon toga su se oba automobila zaustavila u zaustavnoj traci.

Tada se pojavilo treći automobil nemačkih registarskih tabilca marke „tojota“, koji je video sudar i usporio, ali ga je sustigao i udario autobus makedonskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Gostivar – Beč.

„Od siline udara, tojota se okretala po kolovozu i zaustavila se u zaustavnoj traci, dok je autobus nastavio kretanje i udario u automobil krajsler bugarskih registarskih oznaka, usled čega je krajsler udario u vozilo BMV poljskih registarskih oznaka, koje se kretalo ispred njega“, rekali su policiji.

Uviđaj je obavio zamenik osnovnog javnog tužioca u Velikoj Plani, po čijem je nalogu vozaču autobusa, makedonskom državljaninu (48), odredjeno policijsko zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Saobraćaj na autoputu, u smeru ka Beogradu, nije bio u prekidu i adekvatno je preusmeravan i odvijao se preticajnom trakom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar