U trendu

U Nišu i Kraljevu zaplenjeno 74 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, u dve odvojene akcije, u Kraljevu i Nišu, zaplenili oko 74 kilograma marihuane i uhapsili dve osobe, saopšteno je danas.

Niška policija uhapsila je G.R. (43) pošto je u njegovim kućama u Nišu u Bosilegradu pronadjeno 17 kilograma marihuane, oružje i eksploziv.

„Prilikom pretresa kuće u Nišu policija je pronašla tri kese ispunjene marihuanom, ukupne težine 544,7 grama koju je osumnjičeni pripremio za dalju prodaju,  20 patrona kalibra 12 milimetara marke ‘Remington’ i 17 pištoljskih metaka kalibra 7,62 milimetara“, navodi se u policijskom saopštenju.

Pretresom kuće osumnjičenog u Bosilegradu policija je pronašla 35 osušenih biljaka marihuane težine 16,5 kilograma.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

On će odgovarati za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i za krivično delo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici su na državnom putu Raška – Kraljevo, u mestu Progorelica kod Kraljeva, prilikom kontrole kombi vozila kojim je upravljao S.D. (1992) iz Trstenika, u posebno napravljenom bunkeru pronašli 51 paket sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana.

Policija je uhapsila osumnjičenog zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar