U Podgorici zaseda Veće za nacionalnu bezbednost

Premijer Crne Gore Duško Marković zakazao je za danas sednicu Veća za nacionalnu bezbednost zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore u poslednjih mesec dana bilo je sedam incidenata koji se vežu za obračune kriminalnih klanova koji koriste bombe za upozorenja ili napade i ne biraju vreme i mesto obračuna.

U subotu su ostavke podneli direktor crnogorske policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog centra bezbednosti Jovica Račević.

Ostavke su usledile nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice koje se juče dogodio i pogibije mladića u eksploziji bombe podmetnutoj u četvrtak pod automobil kojim je upravljao.

„Zbog pogoršane bezbednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Račević podneli su ostavke. Rezultati koje MUP i UP postigli prethodne godine u obračunu nisu bili garant da ćemo u potpunosti izbeći situacije da nevini gradjani budu žrtve“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za Televiziju Crne Gore (RTCG).

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Jovanović je najverovatnije četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u poslednjih nekoliko godina odneo više od 20 života, preneli su podgorički mediji pozivajući se na policijske izvore.

U četvrtak uveče u garaži u širem centru Podgorice u eksploziji bombe stradao je mladić, blizak jednom od zaraćenih klanova.

Prema navodima podgoričkog radija „Antena M“ kadrovske promene su usledile i u tajnoj policiji, na mestu rukovodioca Centra Agencije za nacionalnu bezbednost Podgorica.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike