U trendu

U Preševu manje izbeglica nego prethodnih dana

U Prihvatni centar u Preševu danas nije stigao veći broj izbeglica sa Bliskog istoka za koje se očekuje da u Srbiju stignu iz Makedonije, rekao je danas sekretar Crvenog krsta u Preševu Ahmet Haljimi.

Haljimi je agenciji Beta rekao da se juče Prihvatnom centru za izbeglice u Preševu prijavilo od 100 do 200 osoba, uglavnom žena i dece, što je desetostruko manji broj nego prethodnih dana kada se u ovaj centar dnevno prijavljivalo između 1.500 i 2.000 ljudi.

„Situacija je za sada dobra, imamo dovoljno i hrane i higijenskih paketa. Mi smo se spremali za povećan broj izbeglica, kako su najavljivali od 2.000 do 3.000 ljudi, ali za sada se to još nije desilo“, kazao je Haljimi.

On je rekao i da nije moguće da u Prihvatni centar za izbeglice u Preševu odjednom stigne na hiljade ljudi, nakon što je Grčka na svojoj granici prema Makedoniji propustila veliki broj migranata, zato što se kontroliše ulazak migranata u Srbiju.

U Makedoniji je od četvrtka proglašeno vanredno stanje uz južnu i severnu granicu sa Grčkom i Srbijom, a kod graničnog prelaza Đevđelija došlo je i do sukoba policije i migranata koji su pokušavali nasilno da uđu u Makedoniju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.