U trendu

U Srbiji nestao bračni par iz Rusije

Bračni par iz ruskog Altajskog kraja nestao je u Srbiji, a poslednji put vidjen je u Crnoj Gori u oktobru, prenose danas ruski mediji.

Navodi se da su se Marija i Viktor Model preselili iz Barnaula u Crnu Goru pre oko godinu dana. Marijin otac Jevgenij Jurjev izjavio je Komsomolskoj pravdi da ju je poslednji put video u Crnoj Gori, kada je mladi bračni par slavio treću godišnjicu braka, kada je bila „zdrava i srećna“.

U oktobru, nedelju dana pre nestanka, Marija je ponovo pozvala u goste oca, koji je rekao da je tada bila u „teškom psihičkom stanju“.

Rekao je da ga, kada je stigao u Budvu, niko nije sačekao, a kada je došao do stana bračnog para, vrata su bila zaključana.

Zahvaljujući snimcima video kamera, roditelji nestale Marije mogli su da rekonstruišu šta se poslednjeg dana dešavalo u Budvi.

Ona se zajedno sa mužem nekud odvezla taksijem, zatim se posle nekoliko sati vratila kući, da bi kroz neko vreme ponovo stigao taksi i oni ponovo negde otišli. U stan se više nisu vraćali, prenosi NTV.

Ta televizija navodi da se otac obratio crnogorskoj policiji, ali da su tamo odbili da prime izjavu o nestanku, rekavši mu da je mladi par verovatno želeo da pobegne od očeve stroge kontrole.

Jevgenij Jurjev tada je odlučio da započne svoju istragu. NTV prenosi da je uspeo da otkrije da su se Marija i Viktor poslednji put odvezli do „crnogorskog aerodroma“ i da mu je vozač taksija ispričao da su se u vozilu posvadjali.

„Marija nije razumela gde i zašto treba da leti, ali je s druge strane to izgledalo kao dobro organizovan put, jer je muž imao avionske karte, i u tom trenutku isključene mobilne telefone, zatvorene bankarske račune“, prenosi NTV.

TV navodi da su doputovali u Beograd, ali da im se tragovi u Srbiji gube.

Jevgenij Jurjev je kazao da je uveren da je ćerka postala žrtva narko biznisa njenog muža, koji je skrivan. On smatra da je od beogradskih narko trgovaca trebalo da kupi veću količinu narkotika, ali da mu nije jasno zašto je u to umešao i suprugu.

„To je povezano sa trgovinom narkoticima. Još letos se na Internetu dogovarao sa čovekom, bio je u Beogradu, upoznao se sa ljudima i nameravao da se time bavi. Taj put je bio povezan sa kupovinom“, kazao je Jurjev.

„Altajski istražni organi su, za razliku od srpskih i crnogorskih kolega, odmah podigli krivičnu prijavu za otmicu i ubistvo. Istrazi su se priključile ruske diplomate koje tragaju za bilo kakvom informacijom o nestalom paru“, navodi NTV.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar