najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U toku saslušanje osumnjičenog za špijunažu

U Višem tužilaštvu u Beogradu u toku je saslušanje osumnjičenog za špijunažu u korist Hrvatske, posle čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka, javlja Radio-televizija Srbije (RTS).

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u petak, 2. septembra, saopštilo da je osoba koja je uhapšena u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), osumnjičena za špijunažu i da je reč o osobi koja ima državljanstvo i Srbije i Hrvatske.

U saopštenju je navedeno da je do 1990. godine osumnjičeni živeo i radio u Hrvatskoj, a da mu je posle toga mesto prebivališta u Srbiji.

Beogradski mediji juče su preneli da se osumnjičeni zove Čedo Čolović (57) i da je nekadašnji oficir Vojske Republike Srpske Krajine.

Po pisanju Večernjih novosti, Čolović je Hrvatskoj prodavao poverljive vojno-obaveštajne podatke, na osnovu kojih je protiv srpskih vojnika i oficira podignuto oko devet optužnica za ratne zločine.

On je uhapšen u okolini Beograda dok se spremao da pobegne u Hrvatsku, pošto mu je javljeno da je otkriven.

Rodom je iz sela Tepljuha kod Drniša, a prebivalište mu je u Beogradu. U Srbiju je došao kao izbeglica u avgustu 1995. godine u vreme hrvatske vojno-policijske operacije „Oluja“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike