U tri akcije uhapšeno troje, zaplenjeno 190 kg droge

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u tri odvojene akcije uhapsili su tri osobe i zaplenili više od 190 kilograma droge, čija se vrednost procenjuje na oko 30 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Policijski službenici uhapsili su R.M. (37), nakon što su pretresom objekta koji osumnjičeni koristi pronašli laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i zaplenili više od 163 kilograma ove droge, od čega je deo bio zasađen u saksijama, a deo smešten u tri pvc džaka.

Policijski službenici uhapsili su i I.Ž. (39), kod kojeg su pronašli kesicu sa 21,5 grama heroina, a prilikom pregleda vozila, marke „fiat grande punto“, koje je koristio osumnjičeni, pronađena su i dva pvc paketa sa skoro 1,5 kilogram marihuane, kao i pvc kesa sa oko 200 grama amfetamina.

Pretresom stana, koji osumnjičeni I.Ž. koristi, nađeni su i više od 21 kilogram marihuane, 2,3 kilograma amfetamina, više od 40 grama heroina i više od 20 grama kokaina.

Policija je uhapsila i F.J. (19), nakon što su pretresom stana koji koristi pronađena oko 2 kilograma marihuane i manja količina kokaina.

Svi su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike