U trendu

U Više javno tužilaštvo još nije stigao izveštaj sa obdukcije

U Više javno tužilaštvo još nije stigao izveštaj sa obdukcije tela dvoje poginulih službenika ambasade Srbije u Libiji Sladjane Stanković i Jovice Stepića, rečeno je danas agenciji Beta u tom tužilaštvu.

Kako je rečeno, moguće je da stigne sledeće nedelje.

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je pre dva dana da je autopsijom na Vojnomedicinskoj akademiji ustanovljeno da su službenici ambasade Srbije u Libiji poginuli od detonacije u američkom bombardovanju, odnosno da nisu bili mučeni, a da su dva dana pred smrt premešteni na drugu lokaciju.

Pentagon je istog danas saopštio da dvoje srpskih državljana verovatno nije poginulo u američkom bombardovanju čija je meta bio vodja Islamske države u Libiji.

Portparol Pentagona Džef Dejvis rekao je da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije slike su prenete preko društvenih mreža, trebalo da imaju mnogo teže povrede da su zaista stradali u bombardovanju koje je izazvalo veoma velike štete.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da se rezultati obdukcija tela dvoje poginulih koje su obavili srpski i libijskih stručnjaci poklapaju i najavio da će sutra u Vladi Srbije sastati sa američkim ambasadorom u Beogradu Kajlom Skotom.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je u utorak, 23. februara rekao da u libijskoj dokumentaciji o obdukciji uzrok smrti stradalih radnika ambasade nije naznačen već su samo, na arapskom, nabrojane i opisane povrede.

„U onome što je nama poslato i što je na arapskom jeziku utvrdjuju se rane i povrede na telima i ne utvrdjuje se uzrok“, rekao je tada Dačić.

Sladjana Stanković i Jovica Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Povezane vesti:

Vučić: Čekam dokaze Pentagona

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Autopsijom potvrdjeno da su službenici poginuli od detonacija

Vašington i dalje odbacuje odgovornost za smrt dvoje srpskih državljana u Libiji

Avion sa telima službenika srpske ambasade sleteo u Beograd

Džon Keri izrazio saučešće zbog pogibije srpskih službenika

Amerikanci nisu znali za dvoje Srba na mestu bombardovanja

Srbija zaslužuje konkretan odgovor od SAD o poginulim službenicima

Srpski službenici bili bi oslobodjeni da nisu poginuli

Saučešće ambasade SAD zbog nastradalih u Libiji

Ubijeni oteti službenici srpske ambasade u Libiji

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.