U trendu

U železničkoj stanici Pančevo Varoš nastradao dečak

U nesreći u železničkoj stanici Pančevo Varoš u strujnom udaru poginuo je večeras dečak, kada se popeo na vagon i ušao u zonu opasnosti od električnog voda, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Nesreća se dogodila večeras u 18 časova, na četvrtom koloseku u stanici Pančevo Varoš, a na lice mesta izašli su policija i hitna pomoć.

Infrastruktura železnice Srbije uputila je saučešće porodici nastradalog dečaka i izrazila žaljenje zbog tragedije koja se dogodila.

„Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se udje u strujni luk koji može biti udaljen i nekoliko metara od kontaktne mreže“, upozoravaju u tom preduzeću.

Od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže na srpskim železnicama godišnje nastradaju tri do četiri osobe, najčešće mladi, naveli su iz Infrastrukture železnice i pozvali da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi dogadjaji i sačuvali ljudski životi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar