Ubicama starca u Subotici potvrđeno po 30 godina zatvora

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio na po 30 godina zatvora Bela Akarijaša (36), Aleksandra Dimovića (34) i Miroslava Vargu (27) jer su 2013. godine u Subotici na smrt pretukli starca I.M. (94) kojeg su hteli da opljačkaju.

U odluci koja je objavljena na sajtu suda, navodi se da su odbijene žalbe okrivljenih i potvrđena presuda Višeg suda u Subotici kojom su osuđeni zbog dva krivična dela razbojništva, krivično delo razbojništvo u pokušaju i krivično delo teško ubistvo.

Oni su osuđeni jer su od maja do jula 2013. godine izvršili pomenuta krivična dela, tako što su upadali u kuće oštećenih osoba koje su tukli i pljačkali.

Od zadobijenih povreda, pomenuti starac je 16. jula 2013. preminuo u subotickoj bolnici.

U obrazloženju drugostepene presude navodi se da su sve relevantne činjenice i okolnosti vezane za izvršenje krivičnih dela koja se okrivljenima stavljaju na teret pravilno utvrđene.

Što se tiče kazne od po 30 godina zatvora, Apelacioni sud u Novom Sadu je imao u vidu da su optuženi i ranije osuđivani, da su ispoljili bezobzirnost i surovost prema oštećenima, kao i okolnost pod kojima su dela izvršili i težini njihovih posledica.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike