U trendu

Ubici pod nadimkom „Igor Srbin“ u begu pomažu žene koje su pale na njegov šarm

Višestruki ubica “Igor Srbin” tera strah u kostima stanovnicima italijanskog područja između Bolonje, Ferare i Ravene. “Igor Srbin”, kako ga je prozvala italijanska policija, u begu je nakon što je 1. aprila tokom pljačke kafića ubio konobara Davida Fabrija, a nakon toga smrću zapretio njegovoj supruzi. Tokom bega ubio je još jednog čoveka, šumara koga je slučajno sreo. Policajci su Igora uspeli da povežu sa još jednim ubistvom iz 2015. Policija svakodnevno prima dojave građana o tome da su spazili begunca, ali stručnjaci objašnjavaju kako je zavladala svojevrsna psihoza pa ga ljudi vide svuda. Nije ni čudo – iako je u begu, Igor Srbin uredno objavljuje svoje fotografije na društvenim mrežama na kojima je doteran, bio on u Veneciji ili usred šume.

Po nekim informacijama, pokušava da se dokopa Slovenije. Prema drugim informacijama, Igoru Srbinu u tome pomažu “žene koje su pale na njegov šarm”.

Identitet begunca i dalje ostaje tajna. Na društvenim mrežama predstavlja se kao Ezekiel Norberto Feher iz Subotice. Poznat je i kao Igor Vaclavič, i navodno je bivši vojnik koji govori šest jezika, obučen da preživi i u najgorim uslovima, pišu italijanski mediji. Pod imenom Igor Vaclavič poznat je italijanskim vlastima u čijim je dokumentima zbog pljačke koju je 2007. počinio u Ferari. Dve godine proveo je u zatvoru.

Zbog nove pljačke uhapšen je 2010. kada je osuđen na pet godina zatvora, nakon čega su želeli da ga deportuju u Rusiju. Moskva nije htela da ga preuzme, tvrdeći da nije njen državljanin. Iz Beograda je došla informacija da je ubica čiji je DNK utvrđen, boravio i u srpskim zatvorima i sada proveravaju da li je tačna informacija da zaista jeste reč o srpskom državljaninu starom 36 godina, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)