Ubijen advokat na Novom Beogradu, njegov sin ranjen

Poznati beogradski advokat Dragoslav Ognjanović ubijen je večeras u Novom Beogradu, a njegov sin je ranjen ali nije životno ugrožen, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Policija intenzivno traga za osobom koja je u Ulici Antifašističke borbe ispred broja 45 ubila advokata Dragoslava Ognjanovića, a njegovog 26-godišnjeg sina ranila u ruku, izjavio je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima rekao da su na lice mesta odmah po prijavi upućeni inspekori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uvidjaj, a u potrazi za počiniocem angažovane su i druge jedinice policije.

„Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi oaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen“, rekao je Kovačević.

Televizija N1 javila je da je policija odmah posle pucnjave počela poteru za napadačima, te da je proglašena akcija „Vihor“ u kojoj se zaustavljaju i pretresaju sva sumnjiva vozila i prolaznici.

Ognjanović je bio u pravnom timu Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a bio je i branilac Djordja Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike