U trendu

Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros izjavio je rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Požar je ugašen jutros u 8.00, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga“, rekao je Mihailović agenciji Beta.

On je dodao da su povučene snage Vatrogasnospasilačkog bataljona iz Valjeva i Mionice i deo snaga JP Srbijašuma. Svakodnevnu kontrolu iz vazduha obavljeće Aero klub „Krušik“ iz Valjeva u okviru nastave u Školi letenja.

Mihailović je rekao da su organizovane i požarne straže Srbijašuma i svakodnevni obilasci terena.

Požar na obroncima Suvobora i Maljena izbio je pre oko 10 dana u ataru sela Planinica, a vatrogasci su uspeli da spreče njegovo širenje prema kućama udaljenim oko pola kilometra, kao i prema četinarskom kompleksu „Maljen 1“ na Divčibarama.

U gašenju požara učestvovali su i helikopteri MUP Srbije, koji su vodu tankovali iz montažnog rezervoara, koji je punjen iz rečice Paklešnice i pregradjenih virova na obližnjim potocima.

Štab za elementarne nepogode Mionice je na početku akcije gašenja požara u Planinici proglasio vanrednu situaciju u tom i selima Gornji Lajkovac i Breždje kako bi omogućio nesmetano angažovanje mehanizacije i ljudi iz opštinskih javnih preduzeća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.