U trendu

Uhapšen ginekolog: primio mito i obavio nedozvoljeni abortus

Ginekolog iz OpÅ¡te bolnice u UÅŸicu D.A. (53) je uhapÅ¡en, zbog sumnje da je primio mito kako bi obavio nedozvoljeni prekid trudnoće pacijentiknji u toj ustanovi.

„Sumnja se da je D.A. zahtevao i primio 570 evra kako bi prekinuo trudnoću pacijentkinji koja je bila u sedamnaestoj nedelji trudnoće, što nije dozvoljeno. Krivične prijave su podnete protiv još četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita“, navedeno je u saopštenju MUP Srbije.

Lekara su, kako je navedeno, uhapsili pripadnici uÅŸičke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije ViÅ¡eg javnog tuÅŸilaÅ¡tva u Kraljevu. Dalje se ističe da je lekaru „određeno zadrÅŸavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvrÅ¡io krivično delo primanje mita i da će protiv njega Osnovnom javnom tuÅŸilaÅ¡tvu u UÅŸicu biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je počinio i krivično delo nedozvoljeni prekid trudnoće“.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije ViÅ¡eg javnog tuÅŸilaÅ¡tva u Kraljevu su naveli za Danas da ne mogu da govore o detaljima tog koruptivnog slučaja, jer osumnjičenog lekara tek treba da sasluÅ¡aju, ali su dodali da „postoje osnovi sumnje da je on viÅ¡e puta primio mito i da je viÅ¡e lica osumnjičeno za davanje mita“.

Danasu je potvrđeno i to da je uhapÅ¡eni ginekolog u pritvorskoj jedinici u UÅŸicu i da bi danas trebalo da bude sproveden u Kraljevo radi sasluÅ¡anja zbog sumnje da je primio mito, za Å¡ta je zaprećena zatvorska kazna od 2 do 12 godina zatvora.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.