U trendu

Uhapšen napadač koji je ranio šestoro jutros u Nišu

U oružanom napadu ispred jednog kafića u centru Niša rano jutros ranjeno je pet osoba, medju kojima i tri policajca, a povredjen je i napadač koji je uhapšen.

Svi povredjeni zbrinuti su u Kliničkom centru Niš i medju njima nema životno ugroženih.

Uhapšen je I.P. (32) koji je jutros oko 2.45 na Trgu kralja Milana u Nišu iz automatske puške ranio radnika obezbednjenja i još jednu osobu, a zatim i trojicu policajaca, saopštila je policija.

Prema navodima policije pucnjavi je prethodio sukob u kafiću izmedju osumnjičenog I.P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbedjenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

„Osumnjičeni I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbedjenja (30) ispred kafića. Pored radnika obezbedjenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (37) koji se zatekao ispred kafića“, kazali su u PU Niš.

Pripadnici policije koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenisali, ali je I.P. i na njih zapucao.

„Osumnjičeni je tada ranio policijskog službenika M.M. (31) koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povredjana još dvojica policajaca“, naglasili su u niškoj policiji.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u desnu nogu, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.