U trendu

Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu

Policija je danas uhapsila sudiju Višeg suda u Beogradu B.B. (1954), kao i Z.M.(1952) i Đ.M.(1981) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

U saopštenju policije se precizira da su Z.M. i Đ.M. uhapšeni prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima.

Postoje osnovi sumnje da je sudija u dužem vremenskom periodu, koruptivnim delovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra.

Sve to je, kako se sumnja radio u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ.M.

Komentarišući ovo hapšenje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana , kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

„Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se MUP i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu“, zaključio je Stefanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.