U trendu

Uhapšena grupa osumnjičena za krijumčarenje kokaina u Dubai

Policija je uhapsila osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu iz Beograda koja se sumnjiči da je duži vremenski period krijumčarila kokain iz Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, u Dubai, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, tokom akcije policija je zaplenila 238 paketića kokaina pripremljenih za dalji transport i prodaju.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (28) i J.P. (41), kod kojih je pri hapšenju na Aerodromu „Nikola Tesla“ pronadjeno oko 100 grama kokaina u 97 paketića.

Uhapšeni su i N.K. (28), B.R. (26), Dj.P. (42), J.L. (41), T.Ž. (57), N.P. (24), kod kojih je pronadjen jedan paketić sa kokainom, dok je osumnjičeni pripadnik te kriminalne grupe M.R. (46) uhapšen u septembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kada je kod njega pronadjen kokain.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dodaje se da je u stanovima na više lokacija u Beogradu policija zaplenila 140 paketića kokaina, namenjenih daljem transportu i prodaji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.