U trendu

Uhapšeni zbog pronevere više od 65 miliona dinara

Policija u Rumi rasvetlila je proneveru više od 65 miliona dinara na štetu vlasnika privrednog društva u Pećincima i uhapsila četiri osobe koje se sumnjiče za to krivično delo, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi, sumnja se da su uhapšeni D. G. (27), Z. M. (53), P. L. (32) i M. S. (25), zaposleni na benzinskoj pumpi u vlasništvu privrednog društva, prilikom naplate prodatog goriva nisu izdavali fiskalni račun kupcima, a prisvajali su gotov novac, što su pravdali falsifikovanjem internih otpremnica preduzeća, izdavanih za potrošnju poljoprivrednih i radnih mašina u vlasništvu preduzeća.

Oni se terete da nisu zavodili falsifikovane otpremnice u evidenciji sipanja goriva za sopstvene potrebe, već su iste dostavljali u knjigovodstvo preduzeća i tako pravdali prodato gorivo, te su na taj način, u periodu od aprila 2014. do oktobra 2016. godine, oštetili preduzeće za iznos od 65.358.418 dinara.

Osumnjičeni se takođe terete da su sipali gorivo i u privatne automobile koje nisu plaćali, već su sačinjavali falsifikovane otpremnice kao da je usuto gorivo u radne mašine u vlasništvu preduzeća, a prilikom pretresa stana Z. M., policija je pronašla izvesnu sumu dinarskog i deviznog novca za koji se sumnja da je protivpravno prisvojen.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, određen im je pritvor do 30 dana.

Krivična prijava u redovnom postupku je podneta i protiv osoba starosti 23 i 37 godina, takođe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično delo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar