U trendu

Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

SARAJEVO – U jutrošnjoj akciji Agencije za istrage i zaštite zbog ratnog zločina nad Srbima u ilidžanskim naseljima uhapšeni su pripadnici 4. Viteške motorizovane brigade.

Uhapšeni su Vahid Alađuz, Senad Gadž, Nezir Agan, Mujo Vatreša i Suljo Hebib, prenelis u sarajevski mediji.

Iz SIPA je ranije saopšteno da su po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, na području Sarajeva, policijski službenici SIPA BiH, uhapsili pet osoba koje su osumnjičene za ratne zločine.

Istraga se odnosi na zločine nad žrtvama, civilima srpske nacionalnosti sa područja Hrasnice, Butmira i Sokolović Kolonije, koji su bili nezakonito zatvoreni u logoru Osnovna škola „Aleksa Šantić“ i zatvoru u nedovršenoj zgradi u blizini nebodera u Hrasnici.

Optuženi se terete za ubistva najmanje osam zarobljenih civila, a među osumnjičenima su i direktni izvršioci ubistava.

Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni, koji su bili pripadnici 4. motorizovane brigade tzv. „Armije RBiH“, odgovorni su za zločine počinjene nad više od 100 žrtava, koji se odnose na nezakonito zatvaranje, mučenje, zlostavljanje na izuzetno ponižavajuće načine, teranje na prisilan rad, kao i nanošenje telesnih i duševnih povreda, koje su na oštećene žrtve ostavile trajne i teške posledice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar