U trendu

Uhapšeno 10 osoba zbog krijumčarenja migranata

Policija je u Beogradu uhapsila deset osoba zbog sumnje da od aprila do jula 2015. godine prokrijumčarili više od 100 ilegalnih migranata, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Zbog sumnje da su nedozvoljeno prelazili državne granice i krijumčarili ljude, u akciji na području Beograda uhapšeni su D.M. (50), M.M. (46), O.M. (28), D.C. (43) iz Beograda i Ž.J. (30) iz Lazarevca.

Kako su saopštili, organizovana kriminalna grupa koju je predvodio D.M, ilegalne migrante preuzimala je u Beogradu i Lazarevcu u centru za azilante u Krnjači ili Bogovodji, odakle su ih dalje vozili vozači koje su obezbedjivali D.M. i M.M.

U akciji na području Preševa, sela Rajince, Kanjiže, Srpskog Krstura i Horgoša, zbog istog krivičnog dela, uhapšeni su A.J. (50), M.R. (22), A.P. (33) i Z.K. (27). Osumnjičeni D.K. (32) je uhapšen na području Madjarske u avgustu ove godine i protiv njega se vodi krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Oni su potom sa područja Lazarevca ili Beograda organizovali njihov dalji transport do Kanjiže, kao i ilegalan prelazak državne granice u reonu mesta Horgoš ili Kelebija. Sa područja Madjarske ilegalne migrante su preuzimali državljani Srbije koji su ih unapred pripremljenim kombi vozilima iz Madjarske prevozili do Austrije.

Nadležnom tužilaštvu je podneto 12 krivičnih prijava protiv 26 osoba, a podnete su i 103 prekršajne prijave protiv 14 stranih državljana i 89 državljana Srbije.

Prilikom kontrole, pronadjeno je pet osoba za kojima su ranije bile raspisane potrage, a oduzeto je i 7,4 kilograma marihuane, 1,3 kilograma rezanog duvana, dve lovačke puške, pištolj, deset vozila, 28 mobilnih telefona, 17.070 evra i 10.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.