U trendu

Umirao u mukama: Umesto rakije popio melem za reumu

Zbog neuobičajenog ponašanja nakon konzumiranja alkoholnog melema u čačansku bolnicu primljeno je sedmoro pacijenata iz Mrčajevaca, od kojih je jedan preminuo, rekla je danas v.d. direktora ZC u Čačku, primarijus dr Nada Lazović.

„Pacijent M.M. (60) koji je preminuo, primljen je 20. avgusta u toku popodneva u nesvesnom stanju. Njega je pregledao psihijatar i pošto je zaključeno da nema potreba za njegovim psihijatrijskim zbrinjavanjem upućen je na neurologiju, a odatle na Intenzivnu negu zbog komatoznog stanja“, navela je ona.

Prema njenim rečima urađena je obdukcija, nalaz će biti naknadno dostavljen, ali, koliko je za sada poznato, taj čovek nije uzimao alkohol.

On se, kaže Lazovićeva, zadesio u istom dvorištu i kada je izgubio svest pozvana je Hitna pomoć.

„Taj čovek nema nikakve veze sa alkoholnom intoksikacijom, imao je plućnu emboliju to je ono što za sada znamo od obdukcije. Uzet je i toksikološki nalaz pa ćemo videti“, rekla je ona.

Lazovićeva je kazala da je u ranim jutranjim satima 21. avgusta primljeno šestoro pacijenata koji su nakon prijema u Urgentnom centru upućeni na Odelenje psihijatrije. Bili su, navodi Lazovićeva, neobičajenog ponašanja i pokazivali stanje iritiranosti, uznemirenosti.

Pregledao ih je psihijatar i oni su do jutra zadržani na posmatranju.

„Pregledani su i od anesteziologa, kontaktirana je i laboraotirja u vezi uzimanja krvi pa se došlo do zaključka iz anamnestičkih podataka da su pacijenti bili iz Mrčajevaca. Bili su u poseti kod rođake, popili su od pola do dve čašice alkoholnog pića“, naglasila je ona.

Oni, kaže Lazovićeva, nisu bili u pretežno alkoholisanom stanju. Troje pacijenta pokazivalo više znakova uznemirenosti od ostala tri.

Lazović je precizirala da su u pitanju lica uzrasta od 1994. do 1997. godišta, četvorica mladića i devojka, a jedan pacijent je rođen 1956. godine.

„Troje od njih ujutro je pušteno kući pošto su se osećali sasvim dobro i nisu imali nikakvih potreba za daljom hospitalizacijom, a troje je zadržano do subote na opservaciji. Dobili su detoksikacioni terapiju, i u sasvim dobrom opštem stanju su pušteni kući“, rekla je Lazović.

Ona pretpostavlja da je ta tečnost verovatno neka vrsta alkohola, te da je policija o svemu obaveštena i očekuju se dalji koraci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.