U trendu

Umro direktor Instituta Batut Dragan Ilić

Direktor Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Dragan Ilić preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, saopštio je „Batut“.

Dragan Ilić rodjen je 14. aprila 1954. godine u Sokobanji.

Diplomirao je i specijalizirao epidemiologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje primarijusa dodeljeno mu je 1990. godine. Magistrirao je u Centru za multidisciplinarne studije Beogradskog univerziteta, a doktorirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U zvanje docenta  izabran je 2015. godine.

Bio je direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Beogradu od 1992. do 2007. godine i predsednik Nacionalne ekspertske grupe za razvoj i zdravlje mladih Ministarstva zdravlja Srbije.

Bio je predsednik Saveza studenata Beogradskog univerziteta, predsednik Omladinske organizacije Srbije i predsednik Omladine Jugoslavije, potpredsednik Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda i poslanik u Skupštini Srbije.

Obavljao je dužnost generalnog sekretara Crvenog krsta Srbije i predsednika Crvenog krsta grada Beograda. Osnivač je i direktor organizacije Asocijacija za borbu protiv side „JAZAS“ do 2012. godine.

Direktor je Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2012. godine.

Objavio je više od 50 naučnih i stručnih radova u internacionalnim i istaknutim nacionalnim časopisima. Autor je, koautor i urednik 17 knjiga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.