U trendu

Upad u RTS: Sud odbio da odredi pritvor osumnjičenima

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a i oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora prema U. S, M. P. i M. Č, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Petorica demonstranata puštena iz zatvora

Petorica demonstranata kojima je Prekršajni sud ukinuo presude od 30 danas zbog upada u zgradu RTS-a, pušteni su u utorak uveče oko 22.30 iz zatvora u Padinskoj skeli, preneo je Glas Amerike.

Ranije sinoć predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da će oni biti pušteni u toku večeri pošto je, kako je naveo, Prekršajni apelacioni sud usvojio žalbe pet osuđenih, ukinuo prvostepene presude Prekršajnog suda u Beogradu i naložio ponavljanje postupka.

RSF o upadu u RTS i izveštavanju javnog servisa

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je danas nasilni ulazak demonstranata u zgradu Radio-televiziju Srbije, istovremeno pozivajući Javni servis da profesionalno izveštava o protestima.

„RSF osuđuje metode demonstranata koji su nasilno ušli u sedište RTS-a proteklog vikenda protestujući protiv njenog pristrasnog izveštavanja i u pokušaju da učine da se njihov glas čuje“, navedeno je u saopštenju ove organizacije.

AP Photo/Darko Vojinovic

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.