Sirene za upozorenje: Sutra deaktivacija bombe u centru Beograda

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici da sutra ne napuštaju stanove u periodu od osam do 10 časova, kada je predviđeno uništavanje bombe pronađene na gradilištu „Beograda na vodi“.

MUP je, takođe, upozorio stanare da spuste roletne na prozorima, udalje se od prozora i pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 sata.

U suprotnom, kako se navodi, automobili će biti premešteni na parking kod Sava Centra.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara, ističe se u saopštenju.

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije, sutra će u perodu od 8 do 10 časova, uništiti avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je prilikom izvođenja zamljanih radova pronađena na gradilištu „Beograda na vodi“, naveo je MUP.

Stanje u kome je bomba pronađena, ističe se u saopštenju, onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu.

Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju, dodaje se u saopštenju.

MUP je, naglašeno je u saopštenju, preduzeo čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 1985.

„Očekujemo da sve prođe dobro, ali iz predostrožnosti moramo da upozorimo građane da se udalje od prozora, da ne izlaze. Biće upozorenje i sirenom neposredno pre deaktiviranja“, rekao je Marić za RTS.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike