U trendu

Užas u osnovnoj školi: Drugari iz odeljenja sipali otrov u Dijaninu flašu vode

„Naša ćerka Dijana, učenica osmog razreda Osnovne škole u Zavlaci kod Krupnja, samo srećom nije otrovana u školskoj klupi. Četvorica učenika iz njenog odeljenja otišli su 3. marta u poljoprivrednu apoteku i kupili „velenizol“, preparat za izbacivanje parazita iz krupne stoke, sipali ga u Dijaninu flašicu sa vodom, ali je naša ćerka već posle prvog gutljaja shvatila da nešto nije u redu i ispljunula ostatak“, kažu Sandra i Milan Pantelić iz Donjih Brezovica.

Preparat koji su Dijanini školski drugovi sipali u flašicu od pola litra, u toj količini rastvara se sa 50 litara vode i daje krupnoj stoci od 1.000 kilograma, objašnjavaju Pantelići.

– Jedan od učenika je rekao Dijani da popije malo vode, ali je ona primetila da je tečnost čudnog ukusa, i samo srećom je ispljunula ostatak – pričaju ogorčeni roditelji. – Uzela je flašicu, odnela je razrednoj i prijavila šta se dogodilo. Kada je nastavnica pozvala tih četvoro učenika, oni su tvrdili da su u Dijaninu flašicu sipali kredu. I na tome se i završilo.

Tek posle nekoliko dana, nastavljaju Pantelići, žena koja radi kao čistačica u školi našla je u slivniku kesicu „velenizola“, što joj je bilo sumnjivo i odnela je u zbornicu.

– Direktor škole je tada odreagovao, jer mu je bilo sumnjivo – pričaju Pantelići. – Pozvao je na razgovor učenike koji su kupili otrov i oni su posle pola sata priznali šta su uradili, a zatim su potpisali izjave. Mi smo za to saznali tek posle šest dana kada su nas pozvali u školu. Bili smo zgroženi i uplašeni, jer naše dete je moglo da bude otrovano.

Odmah su, kako kažu, slučaj prijavili policiji u Zavlaci. Direktor škole ih je, kako tvrde, uveravao da će dati sve od sebe da počinioci budu kažnjeni i premešteni u drugu školu. I roditelji i devojčica dali su, u međuvremenu, izjave policiji.

– Za to vreme ova četvorica dečaka su nastavila bahato da se ponašaju po školi, a već u narednim danima jedan je ukrao školsku loptu, a zatim je sa trojicom drugara pobegao sa nekoliko časova. Niko ih nije upisao, jer su se pojavili na kraju nastave sa izgovorom da su se zadržali negde u putu, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar