U trendu

Uzrok smrti dvogodišnjeg dečaka još nije poznat

Uzrok smrtiu dvogodišnjeg dečaka u vrtiću na Zvezdari još nije poznat jer nalazi obdukcije, koju radi Institut za sudsku medicinu u Beogradu, nisu gotovi, preneo je danas RTS.

RTS navodi da se ne zna tačno kada će nalazi obdukcije biti poznati.

Načelnica Pedijatrijske i neonatalne Intenzivne nege Dečje klinike u Tiršovoj Snežana Rsovac rekla je za RTS da sindrom iznenadne smrti nije redak slučaj kod dece.

„Smrt kod dece delimo na dva dela – kada se desi iznenada detetu koje je bilo prethodno zdravo i dete nije starije od godinu dana, a druga kategorija je daleko manje zastupljena, a to je iznenadna smrt dece iznad godinu dana, čak i adolescenata“, navela je doktorka Rsovac.

Rsovac je rekla da smrt dece može da izazove više faktora, između kojih su i regulisan centar za spavanje, poremećaj ritma srca koji se ne mogu cuti slušalicama ili gušenje tokom spavanja, kao posledice želudačnog sadržaja u usnoj duplji.

Dečak starosti dve godine preminuo je juče u vrtiću na Zvezdari, nakon što je zaspao.

Univerzitetska klinika u Tiršovoj saopštila je da je dečak dovezen u tu ustanovu nešto posle 14 časova.

Navode da je dečak na prijemu bio bez disajne i srčane radnje i da su nakon više od 45 minuta reanimacije na Odeljenju intenzivne nege lekari konstatovali smrt deteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.